В столичния район „Оборище“ откриха горещ телефон за подаване на сигнали от граждани. Целта е да се улесни комуникацията по важни е спешни въпроси.

„Телефонът служи за подаване на сигнали при нарушения и проблеми на територията на нашия район. Обслужването на горещата линия се осигурява от високо квалифицирани и компетентни служители, преминали през специално обучение“, обясни пред Радио София Арсени Вълчинов, зам.-кмет на района.

При обаждане гражданинът описва проблемът и оставя своите имена и телефон.

Служителят веднага обработва информацията и я предава за изпълнение на отговорния отдел на район „Оборище“ или на компетентните институции. Вземат се мерки и са информира съответния гражданин за казуса.

„За 20 дни, откакто сме открили горещата телефонна линия, сме получили и обработили над 30 сигнала от граждани. Основните поводи, по които жителите на район „Оборище“ са ни потърсили са паднали дървета и клони, висящи кабели, участъци, в които се събира вода след дъждовете, шум от заведения. По повечето сигнали взимаме спешни мерки и решаваме проблемите в рамките на 1-2 работни дни“, допълни Вълчинов.

Сигнали на горещия телефон 0882 47 11 79 се приемат всеки работен ден от 8.00 до 17.00 часа.

От районната администрация уточняват, че горещият телефон не замества останалите форми на комуникация с гражданите – официалната писмена кореспонденция, срещи с ръководството, социални мрежи.

Интервюто на зам.-кмета Арсени Вълчинов можете да чуете тук:

Горещ телефон приема сигнали от граждани в столичния район „Оборище“ – Акценти от програмата (bnr.bg)