Днес е Европейски ден на спорта в училище. По този повод училищата в район „Оборище“ са подготвили за учениците си интересни инициативи, с които да мотивират децата за по-активен начин на живот. Тази сутрин в 1 СУ „Пенчо Славейков“ ученици от 4 държави взеха участие в уъркшоп по танци.

 

Представяме Ви Звезделина Чаушева, която беше инструктор в Зумба модула.

 

„Казвам се Звезделина Чаушева и съм учител по български език и литература в 1 СУ, но хобито ми са танците. Инструктор съм по Зумба вече 10 години. Движението за мен е здраве, дисциплина, начин на живот, енергия. Искам да науча децата на любов към движението и да им предам посланието, че танцът ни кара да се чувстваме свободни, дава ни волята да бъдем себе си!

Моите наблюдения са, че младите хора тренират и не стоят само пред компютрите и телефоните. Нека родителите провокират децата да излизат от зоната на комфорт и да намерят спорта, който ги кара да се чувстват добре. Това се отплаща във времето!

 

Моето послание за Деня на спорта е: „Движете се, бъдете енергични, бъдете себе си!“

 

От СМГ насърчават активния начин на живот и популяризират ползите от движението с провеждането на бягане на средни и дълги разстояния в двора на училището и в парк „Заимов“. В инициативата участват над 80 деца от 5 до 12 клас.

 

Представяме Ви Калоян Христов, учител по физическо възпитание и спорт в СМГ.

 

„Движението е живот, потребност и дори начин на изразяване. Децата в СМГ са всестранно развити и доста активни. Те разбират, че спортът върви ръка за ръка с учението и помага, за да си по-организиран, активен и дисциплиниран. Нашата цел е да бъдем пример за нашите ученици, който буди у тях желание за спорт и да им помогнем да изградят навици, които ще им служат цял живот.

 

Моето послание за Деня на спорта е: „Бъдете активни, любознателни и пробвайте нови неща! Движението е живот!“