Уважаеми граждани,

 

Във връзка с опазването на чистотата на територията на район „Оборище“ при извършването на ремонтни дейности от домакинствата, Ви напомняме, че следва да изхвърляте образуваните отпадъци разделно.

 

Обемни или едрогабаритни отпадъци /ЕГО/ са битови отпадъци от домакинствата като например: дивани, фотьойли, шкафове, маси, дървена дограма, плоскости, столове и др.

Строителни отпадъци, образувани от малки ремонти в домакинствата  са: тоалетни чинии, фаянсови и керамични изделия, керемиди, тухли и др.

При изхвърлянето на отпадъците е забранено смесването на обемни отпадъци /ЕГО/ с битови, зелени, строителни, електронно и електрическо оборудване и отпадъци от опаковки.

 

В централните райони обемни отпадъци и чували със строителни отпадъци от домакинствата се изхвърлят до контейнерите за битови отпадъци, в деня преди събирането им по графика за съответния район.

 

Ако правите ремонт, трябва да заявите контейнер за строителните отпадъци от вашия обект.

 

 

Графикът за събиране на едрогабаритни и строителни отпадъци в район „Оборище“ може да намерите тук: 04_Oborishte

 

Фирми изпълняващи дейности по събиране и транспортиране на едрогабаритни отпадъци и строителни отпадъци, образувани от домакинствата, при извършване на ремонтни дейности на територията на Столична община (inspectorat-so.org)