На 20.11.2023 г. учениците от 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас от училищата в район „Оборище“ изиграха срещите по футбол от спортната инициатива „Ученически игри“ за учебната 2023/2024 г. Срещите се проведоха в Winbet Sport&Event Centre във Военна академия.

Победители в турнира във възрастова група 5-7 клас са момчетата от Софийска математическа гимназия, във възрастова група 8-10 клас – юношите от СПГТ, а 1 Английска езикова гимназия спечели първенството при юношите 11-12 клас.

В турнира участие взеха още учениците от 1 СУ „Пенчо Славейков“, 129 ОУ „Антим I“ и 112 ОУ „Стоян Заимов“. Децата доказаха, че освен добри ученици, те са и отлични спортисти!

В рамките на следващите месеци под егидата на „Ученически игри“ ще се проведат състезания по баскетбол, волейбол, тенис на маса и шахмат за учениците от 5-ти до 12-ти клас от училищата на район „Оборище“.

Благодарим на дирекция „Спорт и младежки дейности“ за оказаната подкрепа.

Район „Оборище“, директори и учители по физическо възпитание и спорт се обединихме около идеята, че са необходими повече турнири, които да карат децата да се движат и да градят отборен дух!