Зам.-кметът на район „Оборище“ г-н Арсени Вълчинов посети столичната детска градина № 100 „Академик Пенчо Райков“, за да направи инспекция на извършения ремонт на детската градина. През летните месеци беше извършен основен ремонт на заведението с цел повишаване на енергийната ефективност. Ремонтът включва обновяване и на електрическата – осветителна, силова и мълниезащита и ОВК инсталации. Детската градина вече функционира нормално и работи с пълен капацитет от деца.

На работната среща присъстваха директорката на детската градина – г-жа Златка Атанасова, г-жа Илияна Великова, член на Обществения съвет на 100 ДГ и журналистът от BTV радио – Георги Митов.

„За първи първи път от години от екипа на районната администрация взимат присърце нашите проблеми с обновяването на сградата. Изключително сме благодарни на целия екип и лично на зам.-кмета Арсени Вълчинов за оказаната подкрепа и за това, че проектът приключи навреме и с добър резултат“, сподели пред BTV радио г-жа Атанасова.

„За нас осигуряването на безопасна среда в детските градини на район „Оборище“ е с най-висок приоритет“, каза Арсени Вълчинов.

Детска градина № 100 „Академик Пенчо Райков“ се намира в идеалния център на града и е паметник на културата.

Между 1944-1989 г. в къщата живее Академик Пенчо Райков, а днес в негова чест на фасадата е апликирана паметна плоча.