10 Октомври 2023 г. гр. София

Днес зам.-кметът на район „Оборище“ г-н Арсени Вълчинов, кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова и г-жа Румяна Илиева, директор на 104 ДГ „Моят свят“, откриха новата пристройка на 104 детска градина. Общински съветници, директори на учебни заведения в район „Оборище“, родители и гости уважиха тържественото събитие.

Новата детска градина е триетажна и се намира на ул.„Чумерна“ №15.  Тя ще осигури две допълнителни яслени групи по 16 деца във всяка на възраст между 1 и 3 години.

През 2021 година екипът на район „Оборище“ под ръководството на зам.-кмета Арсени Вълчинов стартира процеса на изграждане на пристройката към ДГ №104 „Моят свят“, а строителството и довършителните дейности приключиха в края на септември 2023 г. В проекта е включено и пълно обзавеждане на помещенията с нови мебели.

Новата детска градина е ценна придобивка за район „Оборище“, тъй като районът е един от най-натоварените в столицата – местата в детските градини не стигат за всички деца, а свободни общински терени липсват. Има недостиг на повече от 200 места за деца в детските заведения в района.

Усилията на районната администрация за разширяване на капацитета на детските градини и за ремонтирането на съществуващите бази не са спирали през последните четири години. Към днешна дата резултатите от тези действия вече са факт.

„В дългосрочен план район „Оборище“е поел ангажимент за облагородяване на средата на детските градини в района, така че да бъде изградена по-добра и стимулираща ежедневна среда за децата“, каза  Арсени Вълчинов, зам.-кмет на районната администрация. “Днес е специален ден за нас, защото с началото на учебната година откриваме нова и модерна сграда, в която сме осигурили най-добри условия за отглеждане на децата на „Оборище“. Нашето желание е 104 ДГ „Моят свят “да стане стандарт за качество при отглеждането и възпитанието на децата“ допълни още г-н Вълчинов.