Район „Оборище“ съвместно със Столична община и „Програма за развитие на физическото възпитание и спорт“ и с подкрепата на Сдружение спортен клуб „Приорити спорт“ организират състезание по лека атлетика под надслов „Да спортуваме заедно“ за учениците от училищата на район „Оборище“. Проектът има за цел да мотивира деца и възрастни да спортуват, да водят здравословен начин на живот и осигурява добра възможност на широк кръг любители на спорта да вземат участие в състезание по лека атлетика за професионалисти и аматьори. Посланието, което искаме да предадем с провеждането на такъв тип състезание е, че спортът е най-добрата превенция срещу обездвижването, нетолерантността, насилието, употребата на тютюневи изделия, алкохол и наркотици. Присъствието на хора от различни възрастови групи ще даде пример на младежите, че активният спорт е  не само привилегия на младостта, а изграден полезен навик за цял живот.

Спортната проява ще се реализира на 02 октомври, събота, от 10:00 часа на Национален стадион „Васил Левски“ – на открито.

Състезанието ще се проведе в следните дисциплини и възрастови групи:

  • Деца, родени 2007/2008, 2009/2012 – 60 метра, 4х100 метра
  • Деца, родени 2011/2012, 2013/2014 – 60 метра, 2х50 метра щафета дете и родител.
  • Възрастни от 30 до 60 години – 3000 метра.

Победителите във всяка една ДИСЦИПЛИНА ще получат медали.

По време на състезанието ще се приложат всички противоепидемични мерки в сила от 07.09.2021 г., които гласят:  „Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при заемане на не повече от 30% от капацитета, използване само на седящи места при заемане на всяка трета седалка и носене на защитни маски».