Днес в храм „Св. Параскева“ се проведе станалото вече традиция коледно тържество в подкрепа на децата, лишени от родителски грижи, в Центъра за настаняване от семеен тип в с. Дрен, Комплекса за социални услуги за деца и младежи с увреждания в Луковит, Центъра за настаняване от семеен тип 1, 2 и 3 в Ловеч и Защитено жилище за лица с физически увреждания в Луковит.

В благотворителния концерт взеха участие ученици от „Дарби колидж“, Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография“, деца от СОУ „Алеко Константинов“ в Луковит, хор „Елици“ при Национална гимназия за древни езици и култури , децата от ЦДГ “Звездица“ в Кремиковци и др.

На тържеството присъства Негово Високо Преосвещенство ловешкият митрополит Гавраил, проф. Божидар Андонов от Богословския факултет към СУ „Климент Охридски“, зам. кметът на Район „Оборище“ Севделина Иванова, управителят на Фондация „Дарби“ Бистра Илиева, свещеници, родители, много граждани.

Всички деца от домовете и участниците в концерта получиха подаръци от щедрите дарители сред които фондация „Дарби“ и “Дарби колидж“, Банка ДСК, Зонта клуб София, Столична община, Район „Оборище“, Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“, „Бест фуудс“ ООД, Кауфланд България ЕООД, Издателска къща „Труд“, Търговска борса „Булбел“, Анимекс 98, Чипита България АД, много други граждани и организации.

Със събраните средства от благотворителната акция, над 6 000 лв до момента, ще се подпомогне развитието на талантите на децата от домовете в областта на музиката, изобразителните изкуства, театъра, а резултатите от обучението ще бъдат представени на осмото издание на Детския фестивал за църковни песнопения „Осанна във висините“, който ще се проведе на7 май 2016 г. в храм „Св. Параскева“.