112 Основно училище „Стоян Заимов“ в район „Оборище“ е едно от шестте училища в България и единственото в София, което ще получи нов химн в рамките на инициативата на Музикаутор „Светилник“ 2022/2023: Към светли бъднини вървим!“.

 

Те бяха избрани сред близо 30 български училища, които кандидатстваха за грант в размер на 7000 лева, с който да обезпечат процеса на създаване на новия си химн. При определянето им водещ критерий за Музикаутор е бил потенциалът на всяко от тях да се справи с проекта, тъй като той ангажира усилията на редица участници. Подбраните училища са активни, участват в проекти, реализират доброволчески инициативи, провеждат не само класни, но и множество извънкласни дейности, за да покажат на децата пъстротата на живота и как може човек да се реализира в него.

 

След като бъдат създадени, химните ще бъдат представени в рамките на празничен концерт за малки и големи в края на учебната 2022/2023 година с участието на Оркестъра на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ Младежка филхармония „София“.

 

Мисията на „Светилник“ е да предложи модел, основан на музика, творчество, взаимодействие, отговорност и разбиране на ценностите, които изграждат и ни свързват в една хармонична общност. „Така ще имаме увереност, че създаваме среда, в която децата ни ще се реализират като пълноценни членове на обществото и ще сътворят нашето по-добро утре“, подчертават организаторите на „Светилник“.