“Район “Оборище” – чист и уютен” – е мотото на празника на нашата Община, който, тази година, ще отбележим на 21 април – четвъртък.

  • Началото на официалната част е в 11. 00 часа, в Сити Марк Арт център, а от 12.00 часа в Парк “Заимов”.
  • От 11.00 часа, в парка, ще отвори „Открита приемна“ на Общината, където можете да оставите вашите сигнали и предложения, свързани с нашия квартал.
  • Предстои и учредяването на Годишна награда на Община “Оборище”, за принос към развитието на района.

Ето и подробностите около Празника на Район “Оборище”:

Както знаете, в рамките на тазгодишното честване, Общината организира редица съпътстващи инициативи.

Една от тях е пролетното почистване на района, за което ви информирахме. Жители от квартала вече се включиха, за което сърдечно им благодарим!

  • На 19 април, вторник, учениците от Първа Английска езикова гимназия ще почистят целия Парк “Заимов”. Освен това, с разрешение на “Зелени системи”, те ще засадят и няколко липи в парка. Така, всички заедно, ще се присъединим към инициативата за опазване на пчелите. Повече информация, очаквайте в деня на събитието. В него ще се включи и зам.-кметът Арсени Вълчинов.
  • На 20 април, сряда, отново в рамките на Празника на Район “Оборище”, ръководството на общинската администрация ще открие официално Пенсионерския клуб на бул. “Васил Левски”, №122.
    Събитие, очаквано с радост от хората от третата възраст, в Общината.
    Заради ограниченията, наложени от Ковид – пандемията, откриването на Клуба беше отлагано няколко пъти.

 

Кулминацията на честването на традиционния Празник на Район “Оборище” е на 21 април, четвъртък.

Официалната част на събитието започва в 11.00 часа, в Сити Марк Арт Център, на бул. Янко Сакъзов №30.
Поканени да присъстват са Президентът на Република България г-н Румен Радев, депутати, министри, общински съветници и много гости.

На сцената ще видим изпълненията на Орлин Горанов и Еделина Кънева, Детски хор „ПИМ ПАМ“, Балетна школа „Синтез”, Танцова школа „Финес“  и Фолклорен танцов състав „Лира денс“.

В Парк “Заимов”, от 12.00 часа, също ще започне приятна развлекателна програма, за жителите на Район “Оборище”.

Елате да споделим заедно празничното настроение, в компанията на Духовия оркестър при Първа Английска езикова гимназия и Читалище „Д-р Петър Х. Берон”, на Музикално студио „ART VOICES“, на Танцова формация YAG, на Танцова школа „Финес“ и на Фолклорните танцови състави „Лира денс“ и „Лодос“.

От 11.00 часа, в Парк “Заимов”, ще има  „Открита Приемна“ на Общината.

Използвайте случая и елате да споделите с нас вашите проблеми, питания и предложения, свързани с Район “Оборище”. Предлагаме ви вашите сигнали да бъдат в писмен вид и да ги оставяте в специалната кутия, която ще бъде поставена там. За да можем да ви отговорим е необходимо да напишете имейл или телефон за обратна връзка. Това ще бъде важно и за нас, и за вас 🙂

оборище, празник, награда, кмет
Имаме и новина, която ще бъде обявена на  Празника на Район “Оборище”!

Кметският екип на Община „Оборище“ ще постави началото на инициатива за връчване на Годишна награда, за принос към развитието на нашия район!
Първата официална награда ще бъде връчена в рамките на следващия традиционен празник на Район “Оборище”, през 2023 година.

Дотогава, всеки един от вас ще може да номинира личности, организации, фирми, сдружения и клубове и всеки, който с действията си е направил нашия район по-красив, по-чист и по-уютен за жителите му!
Точният регламент ще бъде публикуван на страницата на Районната администрация и на ФБ-страницата ни.

Тази година ще бъде връчено специално “ПИСМО ЗА БЛАГОДАРНОСТ”, до един/едни от всички приятели на Община “Оборище”, които най-усърдно се включиха в инициативата за почистване на района, в рамките на съпътстващите традиционния ни празник дейности. 

Всички сме в очакване да разберем кой ще бъде първият получател на “Благодарственото писмо” за “Приятели на Община Оборище”!

Готови ли сте за Празника?
21 април 2022 година

Очакваме ви!